Verhuizen of veranderen?

Je woonkamer is te klein, de keuken een zootje en de zolder raakt voller en voller. Maar er is geen geld om te verhuizen. Wat dan wel? Een nieuwe inrichting? …

Lastige keuzes. Maar ze worden minder lastig als je nuchter nadenkt en het een en ander gewoon gaat afvinken. Bijvoorbeeld als er niet genoeg geld is om op korte termijn te verhuizen. Vervelend als je net dat ene droomhuis voorbij ziet komen. Bedenk dan dat het heel vaak net niet de tijd is voor jou om dat ene droomhuis te kopen. En vaak is het ook maar goed ook, later blijkt dat het droomhuis toch wel erg veel constructiefouten heeft en de kosten voor een verbouwing de pan uitrijzen. Dat droomhuis komt dan later nog wel een keer voorbij.

Verder afvinken dus. Verbouwen? Wat mis je aan het huis, wat is onhandig, wat kan beter? Maak een lijstje voor jezelf en vraag eventueel offertes aan. Maar je kunt ook nog verder afvinken; opruimen en verplaatsen. Bedenk dat het leeghalen van een kamer ineens andere inzichten kan geven over de functie en indeling. Er kan letterlijk een andere wind gaan waaien als meubels op een andere plek komen staan. Misschien kun je een kleine kamer die vooral als opslaghok functie heeft omtoveren tot bibliotheek waar je je even lekker in terug kunt trekken en kunt ontspannen. Of blijkt de garage eigenlijk een mooie plaats voor een hobbyruimte.

Met feng shui kun je indelingen in je huis eens goed bekijken en eventueel aanpassen. Je kunt hiermee proberen om kamerindelingen zo gunstig mogelijk af te stemmen op jouw gezinssituatie en behoeften. En je kunt een passend kleuren- en materialenpalet samenstellen.

Misschien moet je de verbouwing of verhuizing maar even uitstellen maar ben je wel klaar om te veranderen!

Esther Poulissen #sterinterieur

Recente blogs