Scheppend

Weet je nog hoe het was om met een emmertje en schepje iets moois te bouwen in het zand? Ik denk dat bijna elk kind in ons land deze sensatie ooit heeft meegemaakt. Scheppend bezigzijn is namelijk een heerlijke manier om niet alleen iets letterlijk te laten ontstaan maar ook je brein aan het werk te zetten. En dat vertaalt zich in je alledaagse leven.

Het zijn de kleine lijntjes in je brein die ervoor zorgen dat er weer oplossingen komen voor problemen, je weer licht laten zien waar het donker is en onprettige gedachtenkronkels naar een zijpad delegeren. Scheppend bezigzijn is opbouwend, positief en vrij. Drie prachtige kerneigenschappen waar een mens gelukkig van wordt. Dat is ook zo mooi aan het vak van interieurontwerper en aan feng shui; klanten en situaties op een manier benaderen waardoor energie de goede kant op kan stromen. Waardoor een interieur beter wordt benut en de klant zich beter voelt.

Bij jezelf en op kleine schaal kun je dat ook heel eenvoudig in gang zetten door met kwast, klei, camera, bolletje wol of wat dan ook gewoon te beginnen. Met scheppen. Wees vrij en maak iets, geniet ervan en heb er lol aan. Zelfs met emmertje, schepje en zand.

Esther Poulissen #sterinterieur

Recente blogs